Guido's Klarinetstage
Inschrijven

Over Guido's Klarinetstage

Het Belgische Claribel Clarinet Choir bestaat meer dan vijfentwintig jaar en groeide onder de leiding van zijn stichter Guido Six uit tot een internationaal bijzonder gewaardeerd klarinettenkoor. Na het onverwachte overlijden van Guido in 2015 werd zijn echtgenote Chantal Vandekerckhove de stuwende kracht achter Claribel. De muzikale leiding berust momenteel bij Henk Soenen, Luc Note en Bert Six.

Guido Six wordt wereldwijd nog altijd geprezen om zijn initiatieven in de muziekwereld en dan in het bijzonder uiteraard voor de klarinet. Alles opsommen zou ons veel te ver voeren. Volstaat het te zeggen dat Guido één van de weinigen, zo niet de enige is ter wereld die het Internationale ClarinetFest liefst drie keer organiseerde. De derde keer weliswaar postuum, maar eigenlijk was alles wat betreft het inhoudelijke van het festival reeds voor meer dan negentig procent door Guido geregeld.

Met Claribel plaatste Guido Six het klarinettenkoor begin jaren negentig opnieuw in the picture. Wat weinig mensen zich nog herinneren is dat Claribel eigenlijk ontstond uit een ander initiatief van hem, namelijk de klarinetstage. Guido was naast een uitstekend klarinettist en organisator eveneens een begenadigd leerkracht en pedagoog. Zo kwam hij op het idee om zijn leerlingen een driedaagse inslaapcursus aan te bieden gevuld met musiceren, master classes volgen en concerteren. In de loop der jaren evolueerde Guido’s klarinetstage tot een evenement met honderdvijftig kinderen, jongeren en volwassenen die tijdens de krokusvakantie zelfs van over de landsgrenzen naar Oostduinkerke aan de Belgische kust kwamen.

Claribel heet nu officieel Claribel Clarinet Choir Guido Six vzw en om aan de doelstellingen van de vereniging tegemoet te komen besliste het bestuur om de klarinetstage nieuw leven in te blazen. De stage start op vrijdagmiddag 16 februari 2024. We starten met een eerste lezing van de stukken en eventueel een verdeling in niveaus zodat iedereen optimaal plezier aan het musiceren kan beleven. Zaterdag zijn er oefensessies, master classes, demonstraties en uiteraard ook wat ontspanning. Op zondagnamiddag is er een afsluitend concert.

De stage gaat zoals vroeger door in het vakantiecentrum Ter Helme met diverse logeermogelijkheden. Voor gezinnen zijn er zelfs appartementen beschikbaar. Oostduinkerke is immers een ideale uitvalsbasis voor het lokale toerisme.

De stage zelf richt zich op volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar. Afwijkingen kunnen toegestaan worden, stuur hiervoor een mailtje naar chantal@claribel.be.